Dr. Balla Géza, agysebészből tibeti gyógyító 

#4 A Csíksomlyói kegytemplom csodái

 

Ígéretemet betartva, tovább folytatom az írást, és olyan helyekről fogok beszámolni, ahol milliónyi ember fordul meg évente, de pusztán csak elolvassák a leírt tájékoztatót vagy megcsodálják a hely szépségét, de kihagyják azt a csodálatos dolgot, a gyógyítási lehetőséget. Persze azért sokan mesélik, hogy hol jártak és hogy milyen jól érezték magukat, de azzal már nem törődnek, hogy miért.

Tibet után nagyon nehéz volt ismét vissza térni és felvenni a harcot ezzel a sötét világgal. Itt, ahol a bűn, a meggazdagodási lehetőségek együtt járnak bizonyos aljas dolgokkal.

Kihangsúlyozom: a gazdagság nem bűn, ha azt becsülettel érik el. Habár az is igaz lehet, amit Rockefeller mondott, mikor megkérdezték: Ön becsületesen gazdagodott meg? A felelet így szólt: Igen, de ne kérdezzétek az első száz milliót!. Tehát minden gazdagság megkérdőjelezhető. Erre mondta Jézus: „Könnyebb egy tevének átjutni a tű fokán, mint egy gazdagnak bejutni a Mennyországba... de erről később írok majd bővebben.

Az első hely, amit feltárok nektek egy olyan csodálatos hely, mint a Csíksomlyói Szűzanya szobra, aminek a neve „Kegyszobor”.

Nagyon sok legenda, sok írott történet van a szoborról, amiről én nem szeretnék írni, viszont a napjainkban megtörtént dologról írok, és a saját érzéseimről, amit megtapasztaltam.

Jómagam sokat jártam ebben a Templomban, amely Csíkszeredától csak 4 km-re található. A Hargita lábánál fekvő Ferenc-rendi templom sok megpróbáltatásnak volt kitéve. A templom és benne a szobor, átélt egy tűzvészt, a szobrot eltávolították a helyéről, de az Olt vizén nem bírták átvinni, mert olyan mérhetetlen nehézség ereszkedett az ökrös szekérre. Mérgében egy Német katona kardjával Mária arcába vágott, aminek a helyét most is látni lehet. A katona karja azonnal lebénult.

Sajnos a papok pénzes ládákat helyeztek el a szobor körül, ezért sokan, akik oda látogatnak azt hiszik, hogy ha a ládákba pénzt szórnak kérésüket a Szűzanya meghallgatja. Azt gondolják, hogy ily módon meg lehet venni, amit el szeretnének érni. Ezzel kihasználják és bemocskolják a szobrot, ami ezzel veszít jelentőségéből, pedig ez a csodálatos szobor nem ezt jelképezi.

A számos csoda közül most egy rövid történetet írok le, ami napjainkban történt meg valakivel. Ez az ember ma 52 éves, Gyimesekben él és gyönyörű családja, 4 lány gyereke van. A nevét nem írom ki, tiszteletben tartom, de ha valaki személyesen érdeklődne meg tudom adni.

Íme a történet: Emberünk egy erdőkitermelésen dolgozott, és egyik nap egy balesetben egy fa úgy találta el, olyan súlyos állapotba került, hogy a Csikszeredai kórház nem is tudta befogadni, és kómában légimentővel a Marosvásárhelyi kórházba szállították. Nagyon sok ideig volt ebben az állapotban, és az orvosok csak annyit mondtak a családtagoknak, hogy készüljenek a legrosszabbra.

Kati, az egyik lánya, kétségbe esve apja elvesztésének lehetősége miatt, elment imádkozni a kegyszoborhoz, kérve a Szűzanyát, hogy járjon közben szent fiánál Jézus Krisztusnál, és hozza vissza az édesapját az életbe.

Az ima után a zsebkendőjével meg törölte a szobor lábát, és úgy indult el édesapja látogatására. Amikor belépett az intenzív osztályra édesapját a gépek tartották életben. Már harmadik hónapja tartott ez a szerencsétlen helyzet. Odalépett édesapjához és azt a zsebkendőt, amit a kegyszobornál használt, megérintve a szobor lábát, végighúzta édesapja homlokán rajta tartva a zsebkendőt. Egyszer csak hallotta ahogy édesapja azt súgja: "ÓÓ Szűzanyám!"


A szobornál sok ember gyógyult már meg, de nem azok, akik a sötét oldalon állnak, hanem azok, akik nagyon tiszta szívvel mennek oda. Ha így tesznek el is nyerik a Szűzanya kegyét. Ezt nem pénzzel lehet elérni, hanem lelki tisztasággal.

Mindenkinek ajánlom, hogy a szobornál  tiszta lélekkel, őszinte bűnbánattal és a Szűzanya iránti tisztelettel látogatást tegyen, és ne gazdaságot kérjetek, hanem egészséget a gyerekeitekre és magatokra, vagy áldást és szeretetet, ami hiányzik.


Tisztelettel: dr. Balla Géza

 

Küldjön üzenetet

Amennyiben szeretne felhívni telefonon, vagy email-t írni, a kapcsolat oldalon találja az elérhetőségeimet, vagy küldjön üzenetet ezzel az űrlappal.

Kérem írja le ide, amit szeretne kérdezni vagy üzenni, és én szívesen megválaszolom Önnek postafordultával.
Ne felejtse el megadni vagy ezt vagy a telefonszámot, máskülönben nem fogom tudni hová küldeni a választ.
Vagy ezt vagy az email címet adja meg a válasz miatt.